Olimpia

A várva várt szolnoki Olimpia az idén május 29. június 1. között került megrendezésre. A gyerekek nagy izgalommal készültek, pakoltak, hónapról hónapra erősödtek, ügyesedtek.
Tizenkettő városállamra voltak osztva, a napjaikat a városállamok tagjai között töltötték, ahol négyen ismerték egymást, a többi tag új volt számukra. Lelkesen meséltek a sportjátékokról, küzdelmekről, a csapatról, de még a sérülésekről is.
Szombaton délelőtt, a nagy napon a szülők is betekinthettek a magasztos eseménybe, ahol az olimpiai láng meggyújtása, a saját készítésű ruhák, zászlók, a csodás muzsika mind-mind emelték és fokozták a hangulatot. Más gyermekeket kaptak vissza, mint akiket elengedtek az Olimpiára.
A gyerekek átélték az ősi mozgásformákat, és megtapasztalták a hajdani lelkületet, törekedve arra, hogy saját magukat felülmúlják. A tanárok, tanulók és szülők közös igyekezete segítette felidézni az ókori Görögország fizikai és társadalmi körülményeit (ruha, hajviselet, zászlók készítése), hangulatát (himnuszok, énekek segítségével), szellemiségét, valamint a kor mozgásformáinak szépségét a különböző atlétikai próbákon keresztül (maraton, diszkoszvetés, birkózás, gerelyhajítás, magas- és távolugrás stb.).
Az esemény igazi görög ünnepélyes lakomával és díjátadóval zárult.