A NYÍREGYHÁZI WALDORF ÓVODÁBA VALÓ JELENTKEZÉS FOLYAMATA

ÓVODAI  ISMERKEDŐS  NAPOK

  • A  Waldorf  óvodánk  iránt érdeklődő családok  részére „  ismerkedős „  délutánokat  illetve  délelőttöket szervezünk.
  • E-mailben várjuk a családok  jelentkezését  a   nyiregyhaziwaldorfovoda@gmail.com címre.  Rövid kis bemutatkozót kérünk a gyermekre, az elérhetőségre vonatkozóan.
  • A tervezett időpontokat  az  Eseménynaptárunkban is  rögzítjük év elején.
  • Míg a gyermekek önfeledten” felfedezhetik” az óvodai környezetet, szemlélődhetnek, elmélyedhetnek a  játékban,  a  művészeti tevékenységekben, a szülőknek lehetősége van  az  Óvónői Kollégium tagjaival  való  közös  beszélgetésre, ismerkedésre.
  • A jelentkezések függvényében a tervezett időpontokon kívül is szervezünk egyéni, vagy kisebb  csoportos   bemutatkozást,  beszélgetést az  óvodánk iránt  érdeklődő  családok  számára.   Ahol ismerkedhetnek a Waldorf-óvodapedagógia sajátosságaival.    Hogyan nyújt biztonságot a  kisgyermek számára   az  óvodai  ritmusok szerinti élet,  mit  jelent  a Waldorf  gyermek,  illetve  – szülői lét.
  • A mindennapi  együttlét meghitt pillanatai, sajátos varázsa, hogyan hatnak a gyermekre.
  • Az időpontokról  a  szülőket  egyénileg  értesítjük.
  • A Waldorf – pedagógia iránti érdeklődésüket  látva  óvodalátogatásra hívjuk őket  az  óvodai nap udvaron zajló részére  is, amely délelőtt  10- 11 30. óráig tarthat.
  • Továbbá az  új  családokkal való kapcsolat mélyítését szolgálja  a  nyílt ünnepeken,   szabadban szervezett  programokon való részvételük (  Adventi bazár, János nap )

Szeretettel   várjuk  az  érdeklődő  szülőket, akiknek  kötödésük van  a Waldorf- pedagógiához,  azonosulni tudnak vele!

Hisznek abban, hogy a Waldorf-óvodapedagógia  által  gyermekük  szabadon, szeretetben, ésszerű, következetes korlátok közt nevelkedhet. Biztonságot ad számukra az  óvodában  kialakult  ritmusok szerinti  élet,  az  ha  a világot meghitt szertartásokon keresztül  ismerhetik  meg.

–  Az óvodai ritmus  nemcsak  a  biztonságot  adja  gyermekük számára, hanem segíti őket abban is, hogy át tudják élni a környező világ ritmikus körforgását.

„A gyermek olyan, mint a pillangó a szélben. Néhány magasabbra tud repülni, mint mások, de mindegyik a legjobb tudása szerint repül.  Miért is hasonlítanád össze őket?  Mindegyik más, mindegyik különleges, mindegyik gyönyörű”                Rudolf Steiner